onsdag, september 27, 2006

Charterresor

Kom ganska nyss hem från en Charterresa och vad mer kan man säga än att Sällskapsresan är mer sann än vad man kan tro. :) Det är fullt med käcka reseledare och bussturer och billiga förberedelser och folks om gör morgongympa i skuggan av hotellet och ...

Men, det är även en hel del kunniga och bra reseledare som åker med på bra turer till intressanta färdmål och man kan faktiskt strunta i den gemensamma gympan.

Vi for till Sicilien och det kan jag verkligen rekommendera. Naturligtvis är det gott om god mat och goda viner men det även en ö och ett land där det finns en gammal, stolt och underbar historia, ett land fullt av expressiva och vänliga människor, ett land som helet enkelt gav mersmak.

Jag kan speciellt rekommendera en tripp ut till de aktiva vulkanöarna norr om Sicilen där vi besökte bla. Stromboli och Panarea och om du kan få tag i en båttur som tar dig på kvällen från Stromboli så du kan se de mycket regelbundna utbrotten som sker var 15-20 minut så är det verkligen att rekommendera!

Men Sicilien får jag kanske återkomma till någon annan gång.